Рокли, Поли

Модата и бизнес етикета – как да съчетаем приятното с необходимото?

Вечерна вталена рокля | bless.bg

Каква е същността на бизнес имиджа? Концентрация, точност, строгост, консерватизъм, стабилност, просперитет, богатство, сдържаност, ефективност, точност. Съгласете се, тези качества са присъщи на всяка бизнес жена, независимо от сферата на бизнеса, в която работи. Как да преведем тези понятия на езика на дрехите, аксесоарите, прическите и други елементи на външния вид?

Първо и най-важно да поговорим за дрехите.

В летните модни тенденции романтичният стил е много ярък: ретро рокля на точки, ориенталски копринени рокли, палави мини-поли, корсети – всичко това е леко наивно, розово и ефирно. Както разбирате, проявите на романтизъм в бизнес средата ще бъдат дисонантни, отвличайки вниманието от целостта на изображението. Ето защо, ефирни рокли, дантела, бюстиета и други елементи на романтика в офиса са крайно нежелателни.

Силуетната линия трябва да бъде достатъчно ясна и строга, създавайки впечатление за сбитост и стегнатост. Препоръчителни цветове: сив, бежов, син, бял, черен. Елиминирайте, ако е възможно, цветя, точки, големи геометрични фигури, безформени модели.

Ето 10 неща, които трябва да имате в летния гардероб на бизнес дама:

1. Черен прав панталон, класическа дължина, добра кройка

2. Права сива или черна пола точно под коляното

3. Рокля, вталена по фигурата, която може да се носи с жилетка

4. Блуза от тънко трико с неутрален нюанс

5. Жилетка, за предпочитане черна (подходяща е към всичко)

6. Тънко наметало или сако

7. Бяла риза в класически стил, без забележими детайли

8. Копринен шал на известна марка, но без големи лога

9. Правоъгълна чанта от добра кожа, черна или естествено бежова, не много голяма (предизвиква усещане за безпорядък) и не твърде малка (нищо няма да съберете)

10. Класически черни обувки на нисък ток

Офис обувките трябва да са със строги класически форми, на нисък стабилен ток (не по-висок от 4-5 см), в никакъв случай масивни или крехки. Обувки с отворен връх или пета също не се препоръчват, тъй като създават впечатление за уязвимост и нежност.

Прическа

Бизнес прическата включва използването на достатъчен брой стилизиращи инструменти, които фиксират формата и гарантират от непредвиден разрошен, а оттам и непланиран хаос в работата. За щастие днес стилизиращите продукти са богати на хранителни вещества, които се грижат за косата през работния ден. Струва си да се предпочитат класическите бизнес прически, като строги некласирани каре, бобове, къси спретнати прически. Бихме препоръчали да си направите прическа-трансформер, която през деня на работа се „държа“ по делови начин, а вечер или през уикендите лесно се превръща в романтична или авангардна. Такива трансформации са много лесни за изпълнение с помощта на съвременни инструменти за полагане. Например, твърдият восък поддържа косата в гладка прическа през деня, а вечер с няколко движения на ръката повдига кичури в палава прическа. Основното нещо е да се премахне небрежността, хаоса и безпорядъка – накратко, творческата небрежност. Когато избирате прическа, вземете предвид и нейните пропорции спрямо вашата фигура и, разбира се, естествената текстура на косата. Желателно е прическата да е направена толкова ясно и правилно, че стайлингът да отнеме минимално време

Грим

Гримът, както вече се досещате, трябва да се поддържа в естествени спокойни тонове, ненатрапчив, доста строг. Препоръчително е да се изключат ярки модерни нюанси. Същото важи и за маникюра. Най-добрият и изискан вариант е „френски маникюр“ с бели връхчета за нокти, който също е доста практичен.

Бижута

Бижута в бизнес стил: строги малки обеци в класически стил, перлена огърлица (не голяма), часовници със сдържана лаконична форма. Желателно е да се изключат висящи обеци, големи гривни, масивни пръстени, крещящи етнически бижута.

Може да ви се стори, че вашият бизнес имидж е сух и скучен, но е далеч от това!

Опитайте се да работите с него по-внимателно и ще откриете много интересни комбинации, които са доста безопасни от гледна точка на офис етикета.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *