Дамска мода

Дамската нощница, задължителна част от гардероба на всяка жена

Нощница с презрамки | bless.bg

Такова домашно облекло като нощница принадлежи към задължителната категория за гардероба на всяка млада дама. Това нещо трябва да е възможно най-удобно и приятно за тялото, тъй като е предназначено за релаксация и нощен сън. Сред жените копринените и сатенени изделия са много популярни.

Особености

Сатенената нощница е най-добрият избор за тези дами, които искат да направят трайно впечатление на любимия си мъж. Продуктите, изработени от такъв материал, изглеждат наистина луксозни и много съблазнителни. Те създават красива и женствена визия за модници от всякакъв размер и възраст.

Безспорното предимство на продуктите от естествен материал е, че не се набръчква по време на сън, така че всяка жена може да изглежда страхотно дори сутрин.

Списъкът с предимствата на сатенените нощници обаче не свършва дотук. Това са хигиенни дрехи, хипоалергични. Материалът регулира добре температурата и има способността да абсорбира влагата.

Наред с нощниците, халатите за баня, пеньоарите и пижами от коприна и сатен са много популярни. Такива дрехи правят образа нежен и лек.

Разновидности на тъкани

Копринената тъкан има много разновидности. Те зависят от региона на произход на нишката и условията, при които са израснали гъсениците (в естествено местообитание или в изкуствено). Важна роля играят и листата, с които се хранят тези малки насекоми – могат да бъдат дъбови, черничеви и др.

Ето само няколко от най-популярните разновидности на копринена тъкан.

Сатен. Сатенената тъкан се характеризира с лъскав блясък от лицевата страна, гладкост и здравина. Материята е мека и се драпира добре. Лицевата страна е лъскава, блясъкът е блестящ, материалът е гладък и плътен.

Шифон. Драпира се добре, има матово покритие, материята е тънка и изключително мека.

Органза. Тази копринена тъкан не се използва за производството на ризи, въпреки нейната нежност, тънкост и прозрачност. Такъв материал е твърд, което прави почивката в продуктите, направени от него, неудобна.

Цветен спектър

Най-често дамските нощници се изработват в нежни цветове: бяло, пастелно, нюд. Въпреки това, ярките модели в черни и червени цветове са не по-малко търсени сред нежния пол – те са особено уместни в случаите, когато една дама иска да изглежда съблазнителна и секси.

През последните години все по-често в продажба можете да намерите модели,

украсена с разнообразни щампи. Обикновено сред тях доминират елементи на флорална тема. Най-младите дами предпочитат нощници със забавни картинки, съдържащи изображения на любимите им анимационни герои.

Впечатляващо изглеждат нещата, върху които са поставени не само изображения, но и забавни надписи. Например, младите момичета със сигурност ще харесат риза с изображение на приказна красота и лозунг „Принцесите могат всичко“.

Съставът

Широтата на асортимента от копринени и сатенени нощници позволява на всяка дама да избере модел с подходящ стил. Ако предпочитате затворени продукти, тогава можете да се спрете на модел с яка и дълги ръкави. А за да внесете игриво настроение в спалнята си, трябва да изберете къса риза с полуотворен гръб и дълбоко деколте.

Не толкова отдавна на пазара се появиха наистина луксозни продукти от китайска и италианска коприна или сатен, украсени с пух и кристали. Ако желаете, винаги можете да намерите риза с дантела в магазина, тя не само ще подчертае изтънчеността на собственика си, но и ще добави някаква мистерия към нейния образ. На модниците се предлага голям избор от разнообразие от модели, както полупрозрачни, така и напълно прозрачни.

Как да избера?

Когато избирате копринена или сатенена нощница, първото нещо, на което трябва да обърнете внимание, е качеството на шевовете. Нишките, използвани за създаването им, трябва да са тънки, в никакъв случай удебелени, в противен случай такъв продукт бързо ще се разкъса.

Вторият важен момент са елементите на кройката. Факт е, че сатенът се плъзга лесно и поради това често се срещат дефектни продукти. Въпреки разнообразието от модели, представени за продажба, по-добре е да се даде предпочитание на модели с права или свободна кройка. Обръщаме вашето внимание на факта, че нощницата абсолютно не трябва да влиза в контакт с кожата на подмишниците.

Спалното облекло не трябва да пречи на свободата на движение, така че е най-добре да закупите продукти с един размер по-голям. Най-удобният избор за нощен сън са дългите нощници с големи цепки отстрани.

Копринените и сатенени нощници ще бъдат добро решение за всяка жена. Те ще внесат свежест в живота й, ще я изпълнят с красота и в допълнение ще осигурят пълноценен здравословен сън.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *