Дамска мода

Как да се облечем на официална вечеря или фирмено събиране

Най-важният фактор, който човек трябва да има предвид, когато трябва да се облече за официална вечеря, е да избере елегантен и стилен костюм, който отговаря на неговия тип тяло. Много често се налага да предвидим и наемането на автомобил или съобразяването за това, че трябва да се придвижим с такси. Ще ви дадем няколко съвета как да изглеждате най-добре и да впечатлите хората, които ще срещнете на събитието. Трябва да имате предвид, че това, което изглежда перфектно на модела или в списанията, може да не ви пасва. Така че, трябва да отделите малко от времето си, за да изберете подходящия официален дрескод за вечеря, преди да обуете обувките си.

Ако става въпрос за черна вратовръзка или тържество за официална вечеря, тоалетът ви трябва да бъде консервативен и прост. Черните панталони, бялата риза и тъмните обувки са най-подходящият избор за такова вечерно парти. Носенето на смокинг при подобни случаи ще ви накара да се откроите сред тълпата. Можете също така да изберете да носите жилетка или жилетка вместо риза и панталон. Жените се съветват да избягват смокинги, тъй като те ги карат да изглеждат прекалено големи и обемисти.

Рокля с ръкав от шифон | bless.bg

От друга страна, ако мястото на вашата непринудена вечеря е плаж, тогава лесно можете да носите с грация и стил небрежна рокля и сандали. Можете в този случай да наемете рикша или друг вид екзотичен транспорт, с който да добавите нотка на ексцентричност. Дрескодът за подобни събирания ще бъде много подобен на този на официалната вечеря. Винаги се препоръчва на мъжете да носят риза с яка и вратовръзка или къмбърбунд, за да държат панталона си. Жените могат лесно да носят обикновени или шифонени поли успоредно със своите бизнес костюми или туники.

Начинът на обличане за полуформална среща не зависи само от вида рокля, която носите, но и от обувките и аксесоарите ви. Когато присъствате на полуформално събиране, трябва да запомните, че обувките и коланите ви трябва да съвпадат добре. Ако не знаете как да се облечете за полуформален повод, винаги можете да се възползвате от помощта на професионален дизайнер на мъжки дрехи. Той или тя ще ви помогне да вземете правилния чифт обувки, които ще носите по време на събитието.

Друго, което можете да направите, е да носите жилетка, за да придадете професионален вид на облеклото си. Когато избирате жилетката си, е важно да се уверите, че тя върви добре с вратовръзката, която ще носите заедно с костюма си. Всъщност най-често срещаният избор сред мъжете е да носят костюм и вратовръзка с тънка бяла или сива жилетка, носена върху горната част на сакото на костюма. Жените обикновено предпочитат да носят рокля -риза заедно с жилетка в тъмен цвят.

Мъжете, подобно на нежния пол, също могат да изберат да носят жилетка вместо яке и костюм. Жилетките често се използват от жени, когато искат да се обличат за по-малко официален повод, като непринудена вечеря. Днес на пазара се предлагат различни видове жилетки, така че ще можете да намерите такава, която да отговаря на вашия вкус. Можете също така да направите вашата жилетка по поръчка, за да изглежда по-елегантна и да представлява по-добро покритие за вашата риза.

Мъжете и жените също могат да се възползват от помощта на аксесоари, за да изглеждат по-представителни, когато посещават неформални вечери. Например, обикновен щифт с ревер или логото на дадената компания могат да привлекат всички погледи към вас. Посещавайки подобни събития, трябва да се уверите, че не забравяте за бижутата си. С включените подходящи аксесоари лесно ще можете да изглеждате представително и интелигентно, дори ако присъствате на неформална вечеря.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *