Дамска мода

Бизнес и офис блузи

риза от памук | bless.bg

Работата в офиса изисква бизнес дрескод. Строгост, без излишъци – може да изглежда доста скучно на някого, но бъдете сигурни, че в наше време можете да намерите много решения, които ще ви позволят да изглеждате стилно и елегантно в класически костюм и офис риза. Класическият стил не е непременно строга бяла риза и черни панталони със стрелки. Има много начини да направите гардероба си по-интересен и елегантен.

модели

Правилата, продиктувани от кода за облекло, ви позволяват да носите не всички блузи. Това е очевидно: не трябва да купувате дрехи, които са твърде къси, с голямо деколте или ярки неща за работа.

Класическа риза

Най-популярният вариант, който всяка жена има в гардероба си. Бялата риза е основното нещо, тя винаги ще изглежда подходящо в офис среда. Освен това ще бъде лесно да изберете яке за чисто бял цвят. Ризата трябва да се закопчава или с всички копчета, или да се разкопчава с едно или две горни. Модел без ръкави е неподходящ в бизнес дрескод, освен ако отгоре не се носи сако и не се виждат голи рамене.

Дори през лятото трябва да изберете риза поне с къс ръкав.

Ръска блуза

Малки волани, волани и волани ще добавят живот към ежедневния ви строг гардероб. Това е чудесен заместител на класическите ризи, защото няколко драперии само разнообразяват скучното облекло. Трябва обаче да се отбележи, че тъканта трябва да е доста плътна и да няма прозрачни вложки – това е недопустимо в офиса.

Блуза с пеплум

Блузите с пеплум отново са на мода. Освен това те са доста неутрални и подходящи за създаване на работещ образ. Пеплумът ще ви помогне да подчертаете талията си, а плътният цвят ще ви бъде полезен. Това облекло може да ви стане любимо, защото удобството на тази блуза за разлика от ризата е неоспоримо.

Какви цветове да изберете?

Трябва да започнем с факта, че доминиращите цветове са пастелни цветове, бяло и черно. Спокойно бежово, синьо, маслинено, розово – това са основните фаворити. Може да е подходящ и дребен принт – грах, каре на Виши и лентичка.

Само аксесоарите могат да бъдат ярки, но не бива да се увличате твърде много – всичко трябва да е в умерени количества.

Съвети за избор

Най-добре е да изберете монофоничен модел с проста кройка, така че ще й бъде по-лесно да намери комплект за нея. Риза със сложна кройка ще изглежда добре отделно от якето, а не с него.

Подхождайте към избора на плат с особено внимание. Най-стилните опции: коприна, сатен, шифон. Именно тези материи препоръчват стилистите, за да получите нежен и елегантен вид.

Какво да облека?

Светла копринена риза с лък и вталена черна пола-молив ще създадат изискан вид. Не забравяйте високите токчета, часовниците и бижутата. В това облекло ще изглеждате елегантно и същевременно строго.

Ако сте в романтично настроение и искате нещо сладко – има вариант! Бежова риза на точки с лък ще върви добре със строго сако + пола-молив. Тя ще привлече окото поради факта, че ще контрастира с останалите черни неща. Такъв комплект ще бъде много сладък и нежен.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *